Vores afhængighed

Før vi kom til SAA, vidste mange af os ikke, at vores problem havde et navn. Det eneste, vi vidste, var, at vi ikke kunne kontrollere vores seksuelle adfærd. For os var sex en fortærende livsstil. Selv om detaljerne i vores historier var forskellige, var vores problem det samme. Vi var afhængige af seksuel adfærd, som vi vendte tilbage til igen og igen på trods af konsekvenserne.

Sexafhængighed er en sygdom, der påvirker sind, krop og ånd. Den er progressiv, dens adfærd og dens konsekvenser bliver som regel mere alvorlige med tiden.

Vi oplever det som et krav eller en besættelse, der er stærkere end vores vilje til at modstå. Det tvangsmæssige begær var uimodståeligt og umætteligt. Begæret støjede så meget i vores hoveder, at det gjorde det svært at fokusere på andet.

Vi valgte sex, porno og seksuelle og romantiske fantasier over det, vi elskede allermest – herunder familie, venner og karriere. Seksuelle tanker, romantiske fantasier og forførende planlægning fyldte vores sind og forvrængede vores måde at tænke på. Sex blev vores måde at undslippe vores følelser og ansvar. Vi gentog vores seksuelle adfærd, selv om vi vidste, at den ville gøre skade på os selv og andre. Vi forsøgte at stoppe denne adfærd, men det mislykkedes. Det lykkedes os først, da vi kom til SAA og begyndte at følge SAA’s program – de 12 trin.

Fra kapitel 1 i bogen “Sex Addicts Anonymous”®, oversat af SAA Danmark. Oversættelsen er ikke godkendt af ISO of SAA, Inc.