Vores fællesskab

 

Mange af os kom først til Sex Addicts Anonymous® dybt isoleret og skamfyldte over vores adfærd og tidligere handlinger. Vi tror måske, at ingen kan forstå os, eller forholde sig til de ting vi har gjort eller været igennem. At opdage at vi ikke er alene er en befriende oplevelse for os. Det er en stor trøst og lindring at vide, at der eksisterer et fællesskab af andre sex-afhængige i bedring, og at vi har et sted at henvende sig for at finde og få hjælp med at komme sig.

Møderne er hjertet i SAA fællesskabet. På mødet lader vi vores skam, tavshed og frygt komme op til overfladen, ind i et fællesskab af mennesker, der deler det fælles mål om frihed fra sex-afhængighed. De giver os mulighed for at snakke om vores liv og vores afhængighed med andre sex-afhængige, folk, der har haft lignende oplevelser og forstå de problemer, vi står overfor. 
Deltagelsen i vores første SAA møde er et afgørende skridt i retning af at komme ud af isolationen og i et fællesskab og i sidste ende ind i bedring. For mange af os, var vores første møde en frigørende oplevelse. Vi sad blandt andre ligesom os selv, og hørte deres historier. Det syntes ikke at betyde noget, hvis vi ikke identificerede med alles adfærd. Vi var ofte forbløffet over at finde andre mennesker ærligt deler om deres udfordringer omkring deres sex-afhængighed. Da vi var vidne til deres ærlighed og åbenhed, følte vi os inviteret til at tale åbent om os selv. At afslørende vores sex-afhængighed overfor andre, giver os en følelse af frihed og lettelse, selv om vi i første omgang følte nogle frygt eller modstand.

 

Fra kapitel 2 i bogen "Sex Addicts Anonymous"®, oversat af SAA Danmark. Oversættelsen er ikke godkendt af ISO of SAA, Inc.