Vores afhængighed

 

Før vi kom til SAA, vidste mange af os ikke at vores problem havde et navn. Det eneste vi vidste var at vi ikke kunne kontrollere vores seksuelle adfærd. For os var sex en fortærende livsstil. Selv om detaljerne i vores historier var forskellige, var vores problem det samme. Vi var afhængige af seksuel adfærd, som vi vendte tilbage til igen og igen på trods af konsekvenserne.

 

Sex-afhængighed er en sygdom, der påvirker sind, krop og ånd. Den er progressiv, dens adfærd og dens konsekvenser bliver som regel mere alvorlige med tiden. 

Vi oplever det som et kravfænomen, et krav der er stærkere end vores vilje til at modstå, og som en besættelse, hvilket er en mental optagethed af seksuel adfærd og fantasier. Det tvangsmæssige begær var så uimodståeligt vedvarende og umætteligt. Begæret ”støjede” så meget i vores hoveder, at det gjorde det svært at fokusere på andet.

 

Vi valgte sex og romantisk besættelse over de ting, vi elskede allermest - herunder venner, familie og karriere. Seksuelle tanker, romantiske fantasier, og forførende planlægning fyldte vores sind og forvrængede vores tænkning. Sex blev vores måde at undslippe vores følelser og ansvar. Vi gentog vores seksuelle adfærd, selv om vi vidste, at de ville bringe skade på os selv og andre. Vi forsøgte at stoppe denne adfærd, men det mislykkedes.

 

Fra kapitel 1 i bogen "Sex Addicts Anonymous"®, oversat af SAA Danmark. Oversættelsen er ikke godkendt af ISO of SAA, Inc.